Som Raspberry Pi men med stöd för Android – HummingBoard

HummingBoard

Företaget SolidRun har just börjat sälja en mikrodator kallad HummingBoard som till utseendet påminner väldigt mycket om storsäljaren Raspberry Pi. Den stora skillnaden är att Hummingboard har en mer kraftfull processor och har stöd för att köra Android. Så varför är detta intressant? Jo, en HummingBoard är inte större än en större tändsticksask och det finns därmed möjlighet att integrera Android med andra tekniska apparater. I praktiken innebär det att du kan bygga in stöd för Android i ditt kylskåp, eller varför inte utöka din segelbåt med en display driven av Android. Om HummingBoard lyckas att bygga upp en stark community kring sin produkt är chansen stor att Android kommer dyka upp i alla möjliga sammanhang i framtiden.

Annons

HumingBoard finns i tre olika konfigurationstyper där den tekniska specifikationen varierar för varje typ. Till samtliga konfigurationstyper ingår (förutom vanlig datorfunktionalitet) hdmi-utgång samt nätverkskort. Att köpa en Hummingboard från SolidRun går på mellan 45 till 100 dollar (beroende på konfiguration) och då är inte minneskort eller strömadapter inkluderad. I skrivandes stund har HummingBoard kritiserats för att inte ha en tillräckligt stark community kring sig, vilket gör att det finns en viss tröskel till att börja utveckla för den. Men med tanke på hur stark communityn är kring Android så finns det en god chans att utvecklingen till HummingBoard tar fart!

Tack vare HumingBoard och liknande produkter är sannolikheten stor att du i framtiden kan komma att kunna tanka hem appar till fler elektroniska apparater än mobiltelefonen och surfplattan.

Leave a Reply