Orolig mamma utvecklar app som låser mobilen tills barnen ringer tillbaka

Är du en förälder som tröttnat på att dina barn inte svarar eller ringer tillbaka när du försöker nå dem? Så var fallet med Sharon Standifird, en amerikansk förälder som bestämde sig för att råda bot på problemet och utvecklade en app som låser telefonen om man inte ringer sina föräldrar. Sharon Standifird har ett förflutet som militär och är enligt hennes make en person som när hon väl bestämt sig för något inte ger sig i första taget. Så när Sharon bestämde sig för att utveckla en app tog det inte lång tid innan hon lärt sig grunderna i apputveckling från olika gratiskällor på nätet och till sist applicerat dessa kunskaper i att ta fram en egen app.

Annons

Appen som låser telefonen heter Ignore No More och finns att ladda hem gratis på Google Play. Ignore No More fungerar som så att en huvudtelefon kan fjärrlåsa andra telefoner anslutna till appen, och när en telefon har blivit låst så går det endast att använda telefonen till att ringa några i förväg utvalda kontakter. För att låsa upp telefonen behöver innehavaren av den låsta telefonen skriva in ett lösenord (som man får genom att ringa upp personen som låste telefonen).

Enligt Sharon så är det närmast omöjligt för barnen att ta bort appen när en förälder har installerat den på deras telefon. Det ska också enligt henne vara omöjligt att ta sig runt låsningen av telefonen, när telefonen väl har satts i låst läge. Vilket gör att det enda alternativet en innehavare av en låst telefon har, är att ringa sin förälder och få denne att ge lösenordet för att åter igen låsa upp appen.

Är idén briljant eller en kränkning av barnens frihet och privatliv? Det går att diskutera länge men oavsett vad din åsikt är i frågan så ligger nu appen uppe redo att installeras. Appen till Android kostar för närvarande drygt 13 kr och går att köpa och ladda hem via Google Play via länken nedan:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wwc.inmp&hl=sv

Sharon och hennes app figurerade på den amerikanska tv-kanalen CBS och du kan se en intervju med henne, där hon demonstrerar sin app i filmklippet här nedan.

Leave a Reply