Asphalt 8: Airborne

Asphalt 8: Airborne

Asphalt 8: Airborne är ett actionfyllt racingspel till Android där alla medel är tillåtna för att komma först över mållinjen. Spelet har inga ambitioner att ge en så verklighetstrogen bilupplevelse som möjligt utan kör istället helt på att underhållningsvärdet ska vara så högt som möjligt och har en klassisk arkadkänsla. Spelets racingmiljö består av vanliga vägar med civil trafik som agerar hinder i din framfart. I din färd mot mål har du en nitro-turbo till ditt förfogande, samt möjlighet att preja dina motståndare av vägen, vilket ökar möjligheterna ytterligare för hänsynslöst körande. Vid slutet av spelet blir du belönad med spelkrediter beroende på hur actionfylld spelrundan var, du får t.ex. krediter för prejningar, om du lyckas att göra en så kallad ‘Barrel-roll’ i luften med bilen och andra stunts.

Annons

Grafiken i spelet är imponerande och den är också i harmoni med spelupplevelsen. Vid spel på den enklare Android-mobilen Moto G så hackade inte spelet något trots den tunga grafiken. Asphalt 8: Airborne har nio olika banor inspirerade från olika geografiska platser världen över, samt 47 olika bilar från riktiga märken som t.e.x Lamborghini, Bugatti och Ferrari. I spelet har du möjlighet att samla på dig spelkrediter för att låsa upp både banor och nya bilar. Spelet ger dig också möjlighet att tävla mot andra spelare i multiplayerläge, samt köra mot andras körrundor, där deras körning visas som ett spöke under racingrundan.

Spelet bygger  tyvärr på den numera allt mer vanligt förekommande affärsmodellen som går ut på att ge bort spelet gratis och sedan begränsa möjligheten att spela spelet vidare utan att först göra köp inne i spelet. Detta präglar tyvärr Asphalt 8 : Airborne i allt för stor mening och drar därför ner betyget något. Även om det måste finnas förståelse för att kommersialisera appar blir girighetsfaktorn lite välöverhängande i spelet och det leder till att det blir ett irritationsmoment.

Betyg: 4 av 5.

Asphalt 8: Airborne går att tanka hem till de flesta nyare Android-modeller och du laddar hem det här:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gameloft.android.ANMP.GloftA8HM

 

Leave a Reply