Dumb ways to die

I november 2012 lanserade det Australiensiskt baserade företaget Metro Trains en reklamkampanj för att öka säkerhetsmedvetandet kring järnvägar. Till denna reklamkampanj släpptes en video som snabbt blev populär och blev viral på nätet. Denna video gick under namnet dumma sätt att dö på (dumb ways to die) och innehöll små fantasifigurer som dör på onödiga sätt. Nu finns också ett spel baserat på denna video där du ska spela minispel för att förhindra att fantasifigurerna inte går bort i en tragiskt onödig dödsolycka. Minispelen är baserade på de olika scener som finns i videon och  för varje gång du misslyckas dör en figur.

Annons

Spelet går ut på att klara olika minispel och samla på sig poäng. De olika spelen skiftar i både moment och svårighetsgrad men de är som tidigare nämnt baserat på reklamfilmen.  I ett minispel ska du ska vifta bort pirayafiskar medan en av dina figurer badar. I ett annat spel ska knyta fast snören från ballonger till figurens hand innan de lösa ballongerna flyger iväg och din fantasifigur ger sig ut på spåret för att fånga ballongerna. Det kanske mest fånigt roliga (men inte mest utmanande) minispelet är att undvika att trycka på en röd knapp under nedräkning. För detta blir man först belönad ett antal poäng för att man klarat det, sedan dras ett antal poäng ifrån på grund av besvikelsen som uppstod när inget inträffade.

Som spelare har man tre liv och varje gång man klarar ett minispel får man ett visst antal poäng. Spelet går ut på att samla på sig så många poäng som möjligt innan man har förlorat sina tre liv och samlar man på sig tillräckligt med poäng får man belöningar i form av nya figurer eller möjligheten att se reklamfilmen direkt i appen. För att spelet ska bli utmanande så ökar minispelens svårighetsgrad ju längre tid man spelar och till slut verkar det oundvikligt att figuren i något minispel omkommer på ett dumt sätt.

Betyg 3 av 5.

Musikvideon till kampanjen dumma sätt att dö på (dumb ways to die).

Spelet är gratis att ladda hem men innehåller reklamsnuttar mellan varje spelomgång. Spelet fungerar för Android version 2.2 och uppåt och i skrivandes stund har spelet 4.3 av 5 i betyg på Google Play. Du laddar hem spelet här:

https://play.google.com/store/apps/details?id=air.au.com.metro.DumbWaysToDie

Leave a Reply