Floppy Bird

Spelet Flappy Bird som lanserade som app till både iPhone och Android fullkomligt exploderade i popularitet i sån mån att utvecklaren till spelet inte längre stod ut med uppmärksamheten och tog bort spelet från både Appstore och Android Market. Därefter lanserades det uppemot ett hundratal kloner av spelet som ämnade fylla det tomrum som det lämnade efter sig. I och med att originalspelet plockades bort så kan man som androidanvändare inte längre hämta det till sin mobiltelefon på Android Market, utan måste istället söka sig till kloner av det framgångsrika spelet. En klon till ett spel kan förklaras som att man gör ett nytt spel med kraftiga influenser från ett annat tidigare lanserat spel.

Annons

Spelet Floppy Bird (av Jericho Tan) är en klon till Flappy Bird som har lanserats till Android och har i skrivandes stund högre betyg än andra kloner på Android Market. Spelet är väldigt simpelt och går ut på att du ska få den flygande fågeln att passera så många kloakrör som möjligt. I sin enkelhet är spelet väldigt beroendeframkallande och när man utökar sitt rekord är det svårt att inte ryckas med i spänningen. De allra mest underhållande spelkoncepten är oftast väldigt enkla och så är det också i det här fallet. Detta är ett spel som helt klart kan vara värt att hämta hem för att döda ett antal tråkiga timmar på bussen.

Hade Flappy Bird fortfarande funnits kvar på Android Market hade detta spel inte tillfört så mycket mer underhållningsvärde än originalet, men då så inte är fallet, kan detta spela mycket väl fylla det tomrum som Flappy Bird lämnade. Floppy Bird hittar du här:

https://play.google.com/store/apps/details?id=net.japps.jfloppybird

Betyg: 4 av 5.

Screenshots:

Floppy Bird 1 Floppy Bird 2 Floppy Bird 3

Leave a Reply