Galaxy on Fire 2 HD

Galaxy on Fire 2 HD

Galaxy on Fire är en spelserie framtagen av indie-utvecklaren Fish Lab som har blivit kritikerrosad i flera medier. Spelserien Galaxy on Fire utspelar sig i en fiktiv galax styrd av fyra olika fraktioner som alla har markerat sina revir i galen. I spelserien får du styra spelkaraktären Keith T. Maxwell, en före detta stridspilot som nu har gått över till att bli legosoldat. Det huvudsakliga spelläget i serien går ut på att styra ditt rymdskepp genom galaxen, där du bl.a. kan jaga pirater, bedriva handel, bryta mineraler eller eskortera viktiga personer. För dessa olika alternativ blir du belönad med både achievements och pengar som du kan använda för att uppgradera ditt rymdskepp. Det är särskilt det mångsidiga spelläget som har gjort att Galaxy on Fire-serien har blivit så rosad.

Annons

Det senaste spelet i serien är Galaxy on Fire 2 HD som först släpptes till PC men som sedermera också har portats till Android. I detta spel tar du likt tidigare rollen som Stridspiloten Keith T. Maxwell och får hjälpa honom att finna sin roll  i galaxen efter att han har transporterats 35 år framåt i tiden och måste nu börja om. I det nya läget har du tillgång till ett enklare skepp som du har fått som tack för din insats i att eliminera pirater. I spelet kan du antingen följa olika storylägen  med uppdrag eller så kan du spela fritt. Storyläget ger dig möjlighet att utforska galaxen och spelets olika lägen genom diverse tilldelade uppdrag. Om du tröttnat på storyläget kan du istället hitta din roll när du spelar fritt och börja specialisera dig i en roll som piratjägare, handlare eller mineralbrytare.

Under spelets gång var det mest givande att följa storyläget, då det målade upp rymdmiljön på ett bra sätt, och man fick möjlighet att leva sig in i rollen på ett helt annat sätt. För att vara ett mobilspel har spelet förvånansvärt många dimensioner och man tröttnar inte i första taget. RPG-inspirationen i spelet, där du har möjlighet att samla på dig uppgraderingar samt köpa nya skepp gör att du hela tiden har något att sträva efter. Detta i kombination med ett underhållande storyläge gör att det är farligt enkelt att spendera flera timmar på detta spel. Bland de gratis-spel som har lanserats till Android är detta ett av de bättre och det är solklart värt att pröva.

Spelet har avancerad grafik för att vara ett spel till mobilen, och detta återspeglas i filstorleken för spelet som når massiva 0.95 gb. Det är således bra om du laddar hem spelet när din telefon är uppkopplad till WIFI:et om du inte vill bli av med din surfkvot. Galaxy on Fire 2 HD är gratis att ladda hem till Android men till denna version kan man köpa på ytterligare storylägen samt andra tillägg. Du har också möjlighet att köpa till extra pengar i spelet för riktiga pengar. Spelet går att spela från Androidversion 3.1 och upp men kräver ändå en hel del kräm från telefonen så för bästa spelupplevelse bör man ha en senare Androidtelefon.

Betyg: 5 av 5.

Du laddar hem Galaxy on Fire 2 HD till Android här:

https://play.google.com/store/apps/details?id=net.fishlabs.gof2hdallandroid2012

Bilder från spelet:

galaxy-on-fire-2-hd-3galaxy-on-fire-2-hd-2galaxy-on-fire-2-hd-1

Leave a Reply