Plague Inc

Plague Inc.

Har du tröttnat på att spela spel som går ut på att rädda världen? Håller du hellre på de onda när du tittar på film? Då är Plague Inc. definitivt ett spel som kommer att falla dig i smaken (utvecklat av NDemic Creations). Plague Inc är ett strategispel som går ut på att utveckla en sjukdom för att utplåna jordens befolkning. Spelet börjar med att du får välja ett land där sjukdomen först bryter ut, sedan samlar du på dig dna-poäng genom att trycka på bubblor som kommer i samband med olika händelser. Dessa dna-poäng kan du spendera för att sjukdomen antingen ska bli mer smittosam eller mer dödlig. Efter att en viss tid har passerat så blir jordens befolkning uppmärksammade om sjukdomens existens samt påbörjar forskning för ett botemedel. För att vinna spelet måste du hinna utrota jordens befolkning innan botemedlet har framställts.

Annons

Mycket inspiration till Plage Inc har onekligen hämtats från det klassiska spelet Pandemic, men Plague Inc. är ändå nybanande i många aspekter. Det finns flera taktiska dimensioner att ta hänsyn till när man spelar, först och främst måste man balansera smittospridning och dödlighet. Om de smittade dör innan de hinner smitta andra så hämmar det spridningen, men å andra sidan så måste man hinna ha ihjäl jordens befolkning innan ett botemedel har framställts. En annan utmaning är att ekonomisera sina dna-poäng mellan spridning, dödlighet, samt hämmande faktorer för botemedelsforskningen. Under spelets gång har me

Spelet är initialt ganska underhållande men saknar en dimension som gör att man vill återkomma och spela det igen. Har man väl klarat spelet en gång så bjuder inte spelet på någon större utmaning om man vill spela det igen. Spelet saknar således ett moment som gör varje spelomgång nydanande, och har därför en kortare underhållnings-livslängd. Spelet är helt klart värt att tanka hem och får här en stark trea i betyg.

Betyg 3 av 5.

Plague inc. är gratis att ladda hem till Android men där du kan köpa extra funktionalitet i spelet. I skrivandes stund har Plague Inc. 4.6 av 5 i betyg på Google Play. Här kan du ladda hem Plague Inc:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.miniclip.plagueinc

Leave a Reply