Pokemon Go

Nu har efterlängtade Pokemon Go lanserats i Sverige och det verkar som att detta kan bli sommarens stora hit. Pokemon Go går likt de tidigare spelen ut på att samla Pokemons och bli en bättre pokemonjägare, men i en form där spelet blir en del av ditt kvarter. I Pokemon Go går du omkring i din egen stad och följer Pokestops som är utmarkerade på kartan. På varje pokestop hittar du föremål som pokeballs och ägg. Under din vandring mellan olika pokestops stöter du också på Pokemons som du kan samla med dina pokeballs. Spelet är utformat som så att Pokemons som hör till olika områden har en tendens att dyka upp i sådana närmiljöer. T.ex. så dyker vattenpokemons upp oftare runt hav och sjöar.

Annons

I spelet finns också Pokemon Gyms som är en central del av spelet. Dessa gym kan tas i besittning av olika lag och det går ut på att forma ett lag och ta så många gym som möjligt. Gymmen finns utplacerade lite överallt på kartan och du blir belönad både när du tar det i besittning samt när du försvarar det.

Pokemon Go har blivit enormt populärt sedan det lanserades för några dagar. Appen till Android är redan den mest installerade appen på Google Play och det verkar inte som att populariteten kommer att avta inom det närmsta. Pokemon Go fanns först bara i USA men har nu även lanserats i Sverige.

Spelet finns att ladda hem gratis till Android via Google Play och kräver att du har ett Google-konto för att spela. För att spela Pokemon Go måste gps:en på telefonen vara påslagen samt så kräver spelet en hel del datatrafik. Du har också möjlighet att köpa till extra saker i spelet men det kostar inget att prova. I dagsläget har Pokemon Go ett högt betyg på fyra stjärnor av fem möjliga.

Fusk till Pokemon Go

I samband med den enorma populariteten med Pokemon Go har det också lanserats hjälpmedel och appar som hjälper dig att fuska med Pokemon Go. Det mest ambitiösa fusket hittills är hjälpmedlet Dronémon Go som är ett verktyg som styr gps:en på telefonen så att du inte behöver förflytta dig utan kan röra dig på kartan med hjälp av en joystick. Om det är genialt eller idiotiskt kan vi låta vara osagt, men du kan läsa mer om det på länken nedan:
http://venturebeat.com/2016/07/12/dronemon-is-the-best-pokemon-go-cheat-weve-seen-yet/

Det finns även flera appar som hjälper dig att styra gps:en på telefonen och gör att du inte heller behöver bege dig ut på färd för att besöka Pokestops eller fånga Pokemons. Dessa appar används för att manipulera telefonens sändare och används på egen risk.

Leave a Reply