Träna på högskoleprovet med ny app

Ska du skriva högskoleprovet eller känner du någon som snart ska? Då borde du spana in appen Högskolespelet där du tränar på högskoleprovet genom att spela mot dina vänner. Appen är ett spel utformat från de olika momenten i högskoleprovet där du tillsammans med dina vänner tävlar om vem som är bäst på respektive del. I dagsläget har appen stöd för matematik- och orddelen på högskoleprovet men fler delar utlovas i framtiden.

Annons

Högskolespelet vill utmana det gamla sättet att öva inför högskoleprovet som inneburit att man främst nötat gamla prov för att förbereda sig inför provet. Med appen kan du istället öva tillsammans med dina vänner och göra träningen roligare genom att tävla om vem som är bäst. Alla frågor i spelet är baserade på riktiga frågor som finns i högskoleprovet för att spelare ska bli bättre på det riktiga provet. Högskolespelet har också valt att koppla appen till Facebook för att du så snabbt som möjligt ska komma igång och kunna utmana dina vänner. I spelet finns det också möjlighet att samla på sig poäng och achievements för att man som spelare ska kunna utvecklas och bygga sin egna troféhylla.

Högskolespelet har ännu inte officiellt lanserats men kommer att finnas till både Android och iPhone. Enligt hemsidan så kommer de som har gillat Högskolespelet på Facebook få en första inbjudan till att börja använda appen. Så om du tycker att appen verkar intressant gå in på hogskolespelet.se och tryck på gilla-knappen för att få en inbjudan till att spela spelet.

Appen beräknas att lanseras både App Store och Google Play under nästa år och kommer enligt hemsidan vara gratis att ladda hem. Förhoppningsvis hinner appen att lanseras innan det första skrivtillfället för högskoleprovet så att dess deltagare får god tid på sig att träna inför provet.

Bilder på Högskolematchen

Leave a Reply