Första hjälpen

Första hjälpen-app

En app som bör finnas i varje smartphone är en första hjälpen-app som instruerar dig om du behöver agera i händelse av sjukdom eller olycka. En bra och gratis app som faller inom denna kategori är Röda korsets första hjälpen-app. Röda korsets första hjälpen-app innehåller instruktioner för hur du går tillväga vid en mängd olika typer av nödlägen som plötslig sjukdom eller annan olycka. I appen finns både steg-för-steg-guider samt instruktionsvideos för hur du går tillväga för en mängd olika nödsituationer som t.ex. om en person har blivit medvetslös, förgiftad, drabbats av akut allergisk chock eller av en hjärtattack.  Väl inne i appen går det väldigt snabbt att navigera fram till den nödsituation man söker så appen blir ett behändigt verktyg vid en nödsituation.

Annons

I Röda korsets första hjälpen-app finns också listor med åtgärder för att förebygga olycksfall hos barn relaterade till brännskador, fallskador, förgiftningar och kvävning. I appen kan du lätt kryssa för alla åtgärder du vidtagit för att hålla koll på att du har utfört alla förebyggande åtgärder. Appen innehåller också ett testläge där du kan testa dina kunskaper för hur du ska agera i en nödsituation. Testläget har fem olika kategorier: blödning, hjärtinfarkt, brännskador, luftvägshinder och medvetslös som inte andas. Varje kategori har ett antal frågor som du måste besvara korrekt för att bli godkänd i testet.

Betyg: 5 av 5.

Röda korsets första hjälpen app är gratis att ladda hem till din Android. För att ladda hem Röda korsets första hjälpen-app tryck på länken här nedan.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cube.gdpc.swe&hl=sv

Leave a Reply