Pulsmätare till Android

I dag finns det ett gäng appar till Android som fungerar som pulsmätare genom en teknik där man lägger fingret över kameran, och där appen sedan mäter färgförändringar för att mäta din puls. Här testas tre olika gratisappar som fungerar som pulsmätare. Noggrannheten i mätningen hos de olika apparna kan nog länge diskuteras och det är nog rimligt att se resultatet från de olika apparna som en ungefärlig mätning och inte mer. Nedan följer tre olika appar ordnat efter det betyg de i skrivandes stund hade på Google Play.

Annons

Instant Heart Rate

Instant Heart Rate

Instant Heart Rate är en populär app på Google Play som vid en första anblick ger ett ganska rörigt intryck. Appen har ett pulsmätarläge som visar hjärtslag per minut och en ikon för varje hjärtslag. Till appen finns också möjlighet att spara ner dina resultat för att kunna följa dem över en längre tid, vilket kan vara intressant för de som tränar för att få ner pulsen. Instant Heart Rate ger dig också möjlighet att dela dina resultat via Facebook, om du är lagd åt det mer exhibitionistiska hållet. I testet gav appen mig en puls på 70 hjärtslag i minuten, det är dock oklart hur trovärdig mätningsmetoden är, då telefonen till synes ger utslag för puls när man lägger den på bordet. Dock genomförs ej mätningen då, utan det verkar enbart vara en brist i mätarens grafiska gränssnitt.

Här kan du ladda hem Instant Heart Rate:

https://play.google.com/store/apps/details?id=si.modula.android.instantheartrate

Runtastic Heart Rate Lite

Runtastic Heart Rate

Appen Runtastic Heart Rate Lite använder sig likt övriga pulsmätare för android av en teknik där man placerar fingret på kameran och så mäter appen färgförändringar i fingret. Det grafiska gränssnittet för Runtastic Heart Monitor känns intuitivt och denna app, ger till skillnad från föregeånde, inte utslag när telefonen ligger på bordet. I appen kan du föra logg över dina mätningar och du har också möjlighet att kategorisera mätningen utifrån ditt kroppstillstånd (vilande, normal, under träning, efter träning etc) och din sinnesstämning (glad, lugn, ledsen, sjuk). Gratisversionen av denna  app tillåter endast ett begränsat antal mätningar, därefter måste man uppgradera till PRO-versionen vilket kostar 15 kr. I testet av Runtastic Heart Rate Lite hade jag en puls på 70 hjärtslag i minuten.

Här kan du ladda hem Runtastic Heart Rate Lite:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.runtastic.android.heartrate.lite

Heart Rate Monitor

heart-rate-monitor

Denna app skiljer sig från de två övriga genom att vara väldigt avskalad i funktionalitet. Heart Rate Monitor har inte uppkoppling mot sociala medier eller loggbok utan den gör precis vad namnet antyder – mäter din puls. Användargränssnittet känns således mer anpassat för de som är ute efter att kolla sin puls för stunden och inte är intresserade av att jämföra den över längre tid eller dela med sig av resultatet. Testet av Heart Rate Monitor gav mig en puls på 55 slag i minuten – en signifikant skillnad från övriga. I ett andra test gav Heart Rate Monitor en puls på 63 slag i minuten.

Heart Rate Monitor kan du ladda hem här:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.heartrate.monitor

Leave a Reply