Soundcloud för Android

Soundcloud

Soundcloud är en gratis musikstreaming-tjänst som nu också finns som app till både iPhone och Android. Musiktjänsten Soundcloud är ett medium där artister själva publicerar låtar för att nå ut till sina fans. På Soundcould hittar man inte de allra största mainstream artisterna, utan det domineras främst av mindre aktörer. Som musiktjänst är därför Soundcloud inget alternativ till Spotify eller Itunes, utan ska snarare ses som ett komplement för att upptäcka ny musik. Soundcloud är i synnerhet bra för de som är intresserade av mindre musikscener som inte slagit igenom för den stora massan. För oss som tycker om bra house-musik är tjänsten en gudagåva.

Annons

Androidappen för Soundcloud är avskalad och intuitiv och gör precis det som man vill – man kommer åt nya musikspår i sitt flöde och det är väldigt enkelt att komma åt samma funktionalitet som finns på hemsidan. När man först öppnar appen möts man direkt av de senaste musikspåren från de artister och användare man prenumererar på. I explore-läget så kommer du åt ny musik via genre, musik som matchar dina nuvarande intressen, samt spår som just nu trendar. Soundcloud-appen är mycket trevlig för dig som tycker om att ta med dig musiken var du än är, och är ett bra komplement till Spotify. Precis som andra streamingappar så drar Soundcloud en del trafik, så det kan vara värt att se över dataförbrukningen om du vill använda Soundcloud när du är utanför Wifi-täckningen.

Nyligen släppte Soundcloud en ny uppdaterad version av sin app till iPhone som är väldigt läcker. Förhoppningsvis behöver inte Androidanvändare vänta så väldigt mycket länge för att få det nya utseendet.

Soundcloudappen för Android är gratis att tanka hem och finns på Google Play. Appen fungerar på de allra flesta Androidtelefoner och du tankar hem appen genom att följa länken här nedan:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.soundcloud.android

Leave a Reply